Over ons

Savona

Het bedrijf Savona is sedert 1968 actief op de carwash markt en is daarmee de oudste Self Carwash fabrikant van Nederland. Na al die jaren staat innovatie nog steeds op de eerste plaats. Sinds de eerste Savona self carwash installatie, kortweg wasbox werd gemaakt in de jaren ’60 van de vorige eeuw is er veel veranderd. Niet alleen de auto is aerodynamisher geworden, ook de ontwikkeling van de wasboxen heeft een vlucht genomen.

INNOVATIE
Savona acht innovatie daarom als kerntaak. Het is noodzakelijk om je als onderscheidende partij in de carwashmarkt neer te kunnen zetten. En onderscheidend is Savona zeker.
Door de hoge mate van specialisatie is Savona contractleverancier van enkele ketenbedrijven en evenzo van enkele zeer gerenommeerde oliemaatschappijen.

SPECIALISATIE
Savona heeft zich vanaf de beginperiode steeds verder gespecialiseerd in het segment Self Carwash. Savona ontwikkelt en produceert, als volledig onafhankelijke Nederlands bedrijf, alle systemen zelf ! Reeds meer dan 10 jaar is Savona een gecertificeerd bedrijf volgens het z.g. VCA** eisenpakket. Hierdoor is Savona in staat om complete TURN-KEY projekten te managen. Savona was het eerste bedrijf in de carwash-branche die deze certificatie ontving.

LANDELIJKE SERVICE

Natuurlijk krijgt u van een carwashspecialist ook de service welke u mag verwachten. De lijn tussen u als klant en Savona is erg kort, inclusief de daarbij horende voordelen. Onze landelijke opererende servicedienst staat 7 dagen per week ter beschikking.

 

 

 

 

 

 

HISTORIE

JAREN ’60
Savona heeft zich vanaf de beginperiode steeds verder gespecialiseerd in het segment Self Carwash. De eerste Self Service carwash installatie werd ontwikkeld midden jaren ’60. Savona ontwikkelt en produceert, als volledig onafhankelijk Nederlands bedrijf, alle systemen zelf.

 

 

 

 

 

 

JAREN ’80 
Vanaf eind jaren ’80 is de Self Carwash markt in een stroomversnelling gekomen. Milieu-bewustwording in de overheidspolitiek in binnen- en buitenland speelde natuurlijk recht in de kaarten van deze branche. In enkele deelstaten van Duitsland is het op straat wassen van de auto bijvoorbeeld verboden.

JAREN ’90 
Aan de kant van de exploitanten van wasstations zijn sinds enkele jaren ook een aantal belangenverenigingen opgericht welke op professionele wijze de leden ondersteunen. De bekendste verenigingen zijn Bovag Afdeling Autowasbedrijven en CTP (Carwash Truckwash en Poetsbedrijven).
In 1996 gaat het bedrijf over van vader op zoon. Jules van den Dungen, oprichter van Savona, draagt het gehele bedrijf over aan zijn zoon Vincent van den Dungen.

SAVONA ANNO NU
Savona, waar een professioneel team van specialisten u graag helpen. Het professionele team is gecertificeerd en wordt gewaardeerd door zijn kwaliteit, specialisatie en kennis. Savona hanteert steeds vaker de slogan “AutoWassen is Fun”. Volgens Savona wordt autowassen steeds meer een belevingsproduct en de locaties worden steeds meer een meetingpoint. De beleving wordt op alle fronten geïnnoveerd, zo werkt Savona met de laatste betaal- en communicatie technieken; achter de schermen een knap staaltje techniek, aan de voorzijde pure eenvoud en gemak.