Moet de techniek in een technische ruimte ondergebracht worden, of kan deze ook op de wasplaats zelf geplaatst worden?

De beste oplossing is om alle techniek centraal onder te brengen in een technische ruimte. Een wateraansluiting en stroom toevoer komen immers altijd in een centrale ruimte binnen. Sommige componenten zou je onder kunnen brengen in een soort techniekzuil of kast op de wasplaats zelf, zoals de hogedrukpomp.
Daarentegen moet een boiler, CV ketel, waterontharder en osmose-installatie echter altijd in een aparte ruimte geplaatst worden.

Indien een hogedrukpomp in een techniekzuil op elk wasplaats afzonderlijk wordt geplaatst dan moet u er wel rekening mee houden dat naar elke zuil alle energievoorzieningen, t.w. warm water , koud water, osmose water, lucht en krachstroom, moeten worden toegevoerd. Dit betekent dat er mogelijk dat naast hogere kosten voor de ondergrondse voorzieningen ook rendementsverlies ontstaat in de warm water toevoerleiding.

Kan ik glas als scheidingswand gebruiken in mijn Self Carwash?

Ja, dit transparante product wordt steeds vaker toegepast bij Self Carwash. Wel willen wij u hierbij adviseren om geen reinigingsmiddelen toe te passen welke silicaten bevatten. Deze stoffen geven een etsende werking op het glas in de loop van de tijd, het gevolg hiervan is dat het glas vaal wordt. Er zijn diverse kleuren getint hardglas verkrijgbaar. Savona kan u een passende aanbieding maken.

Heeft het zin om een aparte watermeter voor de Self Carwash te plaatsen?

Jazeker. Al het (vers) water wat u namelijk via de Carwash loost gaat via een olie/benzine afscheider en loost dus schoner als hetgeen u via toilet en andere tappunten loost. Voor datgene wat u via de olie/benzine afscheider loost wordt u een lagere lozingsfactor aangerekend bij het Waterschap.

Wat heeft een waterontharder met vlekvrij naspoelen te maken?

Helemaal niets. Het is juist de zogenaamde omgekeerde osmose-installatie welke alle zouten en mineralen eruit filtreert door toepassing van een zeer fijne membraan filtratie.

Waterontharders halen alleen via een zogenaamde ionenwisseling de calcium en magnesium zouten uit het water. De waterontharder bestaat uit een kunststof fles gevuld met hars, een besturingskop en een zoutvat. De grootte van de waterontharder is afhankelijk van de lokale waterhardheid en het waterverbruik per 24 uur. De installaties bestaan er in compacte versie, een Duo Bloc systeem en indien er een doorlopende waterkwaliteit 24 uur per dag noodzakelijk is, bestaat er een zogenaamd Duplex systeem (=dubbele harsfles). Savona kan eveneens zorgdragen voor het ontharden van het water ten behoeve van een rollover of wasstraat. Wij geven u graag passende informatie voor een maatwerk offerte.