In het wasproces is water, naast stroom en reinigingsmiddel, één van de belangrijkste parameters. De kosten hiervan komen terug in de variabele kosten per wassing. Het is dan ook van essentieel belang dat deze kosten zo laag mogelijk en beheersbaar zijn.

De wetgeving heeft via het Activiteitenbesluit per 1 januari 2008 eisen vastgesteld aan de afvalwaterbehandeling van autowasplaatsen. Een slibvangput, olie/benzine afscheider en controleput dienen conform de EN 858 geplaatst te zijn. Savona kan voor elke situatie een capaciteitsberekening opstellen en goedgekeurde systemen leveren.

Als watervoeding voor een Self Carwash wordt in de regel een z.g. “vers water” aansluiting toegepast. Dit water bevat o.a. Calcium- en Magnesiumzouten (aangeduid als de hardheid van het water in d° H) en is in elk deel van het land verschillend. Standaard past Savona in elke installatie een waterontkalkingsinstallatie toe.

Om echter tot een echte vlekvrije opdroging te komen wordt het water nadat het ontkalkt is door een speciale membraan-technologie gefiltreerd. Deze apparatuur noemen we een omgekeerde osmose installatie. Dit zogenaamde osmose water wordt alleen bij het programma: “Vlekvrij Naspoelen” verspoten. Als met dit water zorgvuldig wordt nagespoeld is nazemen overbodig.

Savona is in de markt zonder twijfel onderscheidend als het gaat om alternatieve watervoedingen. Hiermee doelen we op het gebruik van regenwater en grondwater. 
Uiteraard staan wij voor u klaar om u van een deskundig advies te voorzien.

Onze service is snel, adequaat en professioneel

Direct service